Har du styr på, hvordan dit brand bliver præsenteret på Twitter?

Picture of Annemette Gelardi Hansen
Annemette Gelardi Hansen
Head of Social

Twitter har indført nogle nye ændringer til deres platform og organisation, som kan have indflydelse på din forretning. Det drejer sig i første omgang om falske profiler, GDPR-vanskeligheder og tekniske udfordringer. I denne artikel afdækker vi udfordringerne og giver gode råd til, hvordan du skal forholde dig, og hvilke forholdsregler du bør tage.

I starten af november 2022 annoncerede Twitters nye ejer, milliardæren Elon Musk, nye opdateringer til platformen i udvalgte markeder; USA, Canada, Australien, New Zealand og Storbritannien – og altså ikke Danmark i første omgang. Blandt opdateringerne var et abonnement kaldet Twitter Blue, som gav annoncøren en række fordele, heriblandt det eftertragtede blå-hvide flueben. Fluebenet er et signal til brugerne om, at afsenderen er verificeret af Twitter og de dermed er dem, de udgiver sig for at være.

Verificeringsfluebenet har indtil videre fungeret ret godt, fordi det sædvanligvis er en omstændig og nøgtern proces at blive verificeret på de sociale medier. Som annoncør skal man levere forholdsvis meget dokumentation for at bevise sig selv. Men nu har man kunne købe verificeringen uden bevismateriale for kun 8 dollars om måneden. Det er en selvsagt en deroute af hele konceptet omkring verificering, og har da også resulteret i en række falske profiler, som med et verificeringsflueben har kunne udgive sig for at være store virksomheder og kendisser. Denne problemstilling kan og har været meget skadende for de rigtige annoncørers brand safety. For enkelte virksomheder og brancher har det resulteret i kursfald på aktiemarkedet, f.eks. da en profil, som lignede medicinalvirksomheden Eli Lily annoncerede, at de havde gjort insulin gratis.

Efter en uges tid måtte folkene bag Twitter indse problemet og har sat funktionen på pause, muligvis efter at bilproducenten Tesla, som også ejes af Musk, var blevet plagieret. Indtil videre er Twitter Blue sat på pause til slutningen af november, så derefter kan det være, at det udrulles til flere markeder. Imidlertid har platformen indført et nyt mærkat, hvor der står ”official”, hvilket udvander meningen med verificeringsmærket. Så til syvende og sidst er det en funktion, der tjener penge til platformen, men ellers mest af alt forvirrer og misleder brugerne.

En af de andre større emner i medierne omkring Twitter er den større fyringsrunde Musk igangsætte kort efter overtagelsen. I forbindelse med denne har platformen bl.a. fået kritik for at afskedige deres Data Protection Officer og to andre med fokus på brugernes privatliv og overholdelse af GDPR. Det har Twitter til gengæld imødekommet ved at udnævne en Interim DPO.

Twitter har yderligere været ramt af tekniske problemer med deres to-trins-godkendelse, som fungerer som et ekstra sikkerhedsnet mod hackere. To-trins-godkendelsen går ud på, at man skal indtaste en ekstra kode, som ofte bliver sendt på sms, når man logger på platformen. Twitters to-trins-godkendelse virker stadig, men den funktion, der sender en sms med koden, har været nede, hvilket betyder, at folk ikke har kunne logge på deres profiler. Det er selv sagt et stort problem, for virksomheder som driver meget af deres forretning gennem Twitter. Der er snak om, at fyringen af flere af Twitters ingeniører og programmører potentielt kan resultere i flere af den slags tekniske udfordringer. Det vil tiden vise.


Hvordan skal du forholde dig?

Først og fremmest skal man forholde sig i ro. Men man bør samtidig tage sine forholdsregler og forsøge at forberede sig på, at opdateringen også udrulles i Danmark. Her kommer en række gode råd til, hvordan man sikrer sig imod de aktuelle bekymringer:

Gode råd:

  • Gør krav på dit virksomhedsnavn på Twitter. Hvis du ikke allerede har oprettet en profil på Twitter i din virksomheds navn, så er det en god ide, inden brugernavnet bliver taget af en anden bruger.
  • Bliv verificeret! Anmod om at få din profil verificeret. Hvis der begynder at komme falske profiler, er det en god ide at være først til at gøre krav på sin virksomheds identitet.
  • Prioriter sikkerheden. Sørg for, at alle med adgang til kontoen har slået to-trins-godkendelse til.
  • Hold dig opdateret om dit brand på Twitter. Monitorer omtaler af dit brand, så du kan reagere hurtigt, hvis der foregår noget svindel.


Ud fra et brand safety perspektiv, bør man som annoncør gør sig nogle overvejelser, inden man annoncerer på platformen. Twitter træffer nogle lidt uforudsigelige beslutninger for øjeblikket, som man kan blive konfronteret med, hvis man vælger at lægge sine annoncekroner i dette medie. Det vil langt fra være et problem for de fleste, men for nogle virksomheder kan det være mere risikofyldt, hvorfor det er noget, man som annoncør bør tage aktiv stilling til på lige vilkår med andre annonceringskanaler.

Orchestra A/S bliver 100 % medarbejderejet
Danskernes forbrugeradfærd 2023